Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΣΑ ΣΟΦΟΥ : Το 1967, της έκαναν πρόταση να γίνει πράκτορας της χούντας. Δεν δέχτηκε και την απέλυσαν.

Η Σάσα Σοφού με τον πρώην σύζυγό της Enrico Pianori.

Η Σάσα Σοφού, από τις πρώτες παρουσιάστριες στην ελληνική τηλεόραση, αποκαλύπτει ότι, το 1967, η χούντα της έκανε πρόταση να κατασκοπεύει τα νεανικά συγκροτήματα στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η παρουσιάστρια και ηθοποιός, αρνήθηκε και γι αυτό απολύθηκε από την ΤΕΔ (Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων).
Η μαρτυρία της κυρίας Σοφού, καταρρίπτει την θεωρία διάφορων Δελαπατρίδηδων (όπως των Φώντα Τρούσα και Κώστα Αρβανίτη ή Manwolf  Louie), οι οποίοι με πάθος ισχυρίζονται πως η δικτατορία, παρακολουθούσε μόνο τους αριστερούς και ότι δεν ενδιαφερόταν για την ανένταχτη και ροκ νεολαία.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ- 49 χρόνια On The Road

Ο Δημήτρης Πολύτιμος (Φωτογραφία Μ.Νταλούκας, Δεκέμβριος 2012)

Σαράντα εννιά χρόνια, On The Road,
 κλείνει φέτος, ο Δημήτρης Πολύτιμος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία (είναι 81 ετών), έλληνας ροκ καλλιτέχνης.
Στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2014, στο κλαμπ Gagarin205, θα γίνει τιμητική αναδρομή,
στο έργο που παρουσίασε αυτός και ο φίλος του, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο οποίος και κλείνει 47 χρόνια στον ίδιο ροκ μουσικό δρόμο.
Η αναδρομή αυτή με τον τίτλο, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία. Και οι δύο Δημήτρηδες, είναι πρόσωπα που κατόρθωσαν εν ζωή, να περάσουν στην Ροκ Μυθολογία.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ- Συνέντευξη

Φωτό: Ο Ηλίας Παντελιάς.

-Που αναφέρεται το Little Lady;

-Σε μια little lady...!


Αυτό το τρταγούδι του Ηλία, με τάραξε.
Συνάντησα κι εγώ, κάποτε,  μια Little Lady.
Εμφανίστηκε ξαφνικά, μια μέρα στα Μάταλα. Όχι, δεν την είχε φέρει ένα κοχύλι από τη θάλασσα, όπως μου είχε πει, γελώντας. Την είχα δει που κατέβαινε από το σκονισμένο λεωφορείο...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ (μερικές διευκρινήσεις)

Το βιβλίο αυτό, της Κωστούλας Μητροπούλου, εκτός της λογοτεχνικής του αξίας, αποτελεί και σημαντική μαρτυρία για τα γεγονότα στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το «Χρονικό», περιέχει και 13 ποιήματα που μελοποιήθηκαν, στην διάρκεια της Δικτατοριας, από τον Ανακρέοντα Παπαγεωργίου.


1-Το βιβλίο κυκλοφόρησε, χέρι με χέρι, σε φωτοτυπημένα αντίτυπα, στην διάρκεια της δικτατορίας του Ιωαννίδη, και επίσημα, τον Ιούλιο του 1974, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας. Είναι το πρώτο βιβλίο, που τυπώνεται, στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

THE GREEKS - Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό

Το εξώφυλλο του δίσκου του συγκροτήματος The Greeks (1967).

Για τον δίσκο αυτό, είπαμε λίγα λόγια σε προηγούμενο ποστ (Δες ΕΔΩ ).
Σήμερα ανεβάζουμε το αθάνατο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι (στίχοι Γ.Ιωαννιδης , Π.Κοκοντίνης) διασκευασμένο από το συγκρότημα,  όπως περιλαμβάνεται στον δίσκο αυτό του 1967.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ...

Η Κ. όπως την σχεδίασε η συμμαθήτριά της Μελίτα, στην τελευταία τάξη του Pierce College.
Ακόμα, όσα αποφάσισαν να γράψουν γι αυτήν, στον ΘΗΣΑΥΡΟ 1973, αποχαιρετιστήρια έκδοση του Κολεγίου.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα συζήτησης με την Κ. που έγινε τον Ιούνιο του 2003, και στο οποίο αναφέρεται στη σχέση της με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.











Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ THE GREEKS 1964-1968.

Η Εύη Μυλοπούλου, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος The Greeks (εξωτερικού).

Επειδή πολύς λόγος έγινε για δύο συγκροτήματα,
με το ίδιο όνομα, The Greeks, καλό είναι να πούμε δυο λόγια και για εκείνο που έκανε τον δίσκο στην Music Box, ώστε να λυθούν σε κάποιους, οι απορίες. 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ –Κερδίζει επάξια το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!

Διαμαρτυρήθηκε ο Φον Τρούσας, ότι τον κατηγορήσαμε άδικα, και προσπάθησε να κουκουλώσει την γκάφα του, κάνοντας όμως, όπως ήταν και αναμενόμενο, μεγαλύτερη  γκάφα.
Μας λέει λοιπόν, ότι υπήρξε γκρουπ με το όνομα Greeks που έβγαλε δίσκο το 1967, μόνο που έπεσε ....λίγο έξω και τους μπέρδεψε με τους άλλους Greeks, το συγκρότημα της χρυσής νεολαίας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ- Κατόρθωσε να παρουσιάσει ανύπαρκτο δίσκο

Το συγκρότημα The Greeks, στο κλαμπ-καμπαρέ Silver Moon, της Θεσσαλονίκης. Με το μούσι, είναι ο Γιάννης Αραμπατζής, ενώ μπροστά, με τα μαύρα γυαλιά, ο Rocky Roberts. Φωτογραφία : Τάκης Κωστούδης, 1966.

Πολλά τα κατορθώματα του γνωστού Δελαπατρίδη, Φώντα Τρούσα, αλλά αυτό αξίζει να γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα, αφού κατάφερε να μας παρουσιάσει τον ανύπαρκτο δίσκο!

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΡΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Πρώτο Μέρος

Ο Σίμος Τσαπνίδης(με ρούχα λευκά), Αρχηγός των Ελλήνων Υπαρξιστών στη Θεσσαλονίκη. Δεξιά του ο Θεσσαλονικός δημοσιογράφος Γιάννης Ζήρας και δίπλα από αυτόν, η Πόλυ, Θεσσαλονικιά που χαρακτηρίζεται από τον Σίμο, σαν δραστήρια Υπαρξίστρια.  Την παρέα συμπληρώνουν άλλοι υπαρξιστές. Φωτογραφία αγνώστου, Σεπτέμβριος 1954, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα.