Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΤΙΜΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Η Εταιρεία Θεάτρου «Υπερίων» σε συνεργασία με την «Εταιρεία Θεάτρου» παρουσιάζουν το έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Σύγχρονο Θέατρο.




Ο πλούσιος Αθηναίος ευγενής Τίμων ξοδεύει τα χρήματά του σε τεράστια συμπόσια από τα οποία περνάει ολόκληρη η Αθήνα. Όλοι όσοι τον περιτριγυρίζουν του δείχνουν αγάπη και τον κολακεύουν για ν’ απολαμβάνουν τα δώρα του. Πολύ σύντομα τού ανακοινώνεται πως έχει χρεοκοπήσει και, όταν θα τρέξει στους «φίλους» του για να ζητήσει βοήθεια, το μόνο που θα εισπράξει είναι άρνηση. Οργισμένος από αυτό ο Τίμων απαρνείται ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, γίνεται μισάνθρωπος και αποφασίζει να πεθάνει μόνος μακριά από τους ανθρώπους που τόσο πολύ τον απογοήτευσαν.
Η παράσταση –μεταφερμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων οίκων μόδας– αποτελεί ένα σχόλιο στην εποχή μας: μια εποχή παράλογης πολυτέλειας και αδικαιολόγητων υπερβολών που διακόπηκε απότομα, όταν σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται η οικονομική κρίση.

μετάφραση-σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κοέν
σκηνικά Χριστίνα Κωστέα
κοστούμια Celebrity Skin
κινησιολογία Φρόσω Κορρού
φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη
βοηθός σκηνοθέτη Ρωμανός Μαρούδης
φωτογραφίες Φένια Λαμπροπούλου
διεύθυνση παραγωγής Μαρία Καβαλλάρη
Διανομή:
Μάξιμος Μουμούρης, Ελένη Κρίτα, Πατρίκιος Κωστής, Άλεξ Κάβδας, Τζούλη Σούμα, Γιώργος Γεροντιδάκης, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Κώστας Πιπερίδης, Εύη Νταλούκα.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 Γκάζι, μετρό – Κεραμεικός
Ημερομηνία: Πρεμιέρα: Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014. Παραστάσεις: Δευτέρα ώρα 21:15 και Τρίτη, ώρα 21:15. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Έως Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3464.380
Τιμές εισιτηρίων: Εισιτήρια: 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου