Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στα δύο χωρίστηκε το Δεύτερο Πρόγραμμα (και εννοούμε της ΕΡΤ , Δεύτερο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στη ΝΕΡΙΤ). Έτσι τώρα, υπάρχουν δύο Ραδιόφωνα, που και τα δύο επικαλούνται το Δεύτερο και την πρώην ΕΡΤ, αλλά ταυτόχρονα, αγωνίζονται και το ένα εναντίον του άλλου.

Ήταν αναμενόμενο, και αποτέλεσμα, μιας από καιρό υφέρπουσας διαπάλης. Οι εναπομείναντες  διαμαρτυρόμενοι για την ΕΡΤ, αποτελούσαν παράξενο δίπολο: από τη μια, πρόσωπα του πολιτισμού, από την άλλη, μπαστουνόβλαχοι εργατοπατέρες.
Ο χωρισμός, δείχνει ότι
1-Τα πρόσωπα του Πολιτισμού, δεν ανέχονται μπαστουνόβλαχους
2-Οι μπαστουνόβλαχοι, δεν ανέχονται, τις, συνήθως γι αυτούς ακατανόητες, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, στον ιδεολογικό αυτό καυγά, ποια θέση θα πάρει;  
Αν στηρίξει την ομάδα Καλφαγιάννη, τότε αδιαφορεί για τον Πολιτισμό και για ό,τι αναπνέει σε ελεύθερο περιβάλλον. Αν πάλι, στηρίξει τα πρόσωπα του Πολιτισμού, τότε γελοιοποιούνται οι εικόνες της Ζωής Κωνσταντοπούλου που αγωνιζόταν στα κάγκελα, έχοντας δίπλα της τον ...Παναγιώτη Καλφαγιάννη.


Το χρονικό του καυγά.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, είναι γνωστό, ενοχλείται από απόψεις διαφορετικές και συμπεριφορές ανυπάκουες ως προς την γραμμή του.
Έτσι, με αστραπιαία κίνηση (κάποιοι την λένε νομότυπη, κάποιοι σταλινική), αποκεφάλισε τον κύριο εκφραστή αυτών των απόψεων, δηλαδή τον Υπεύθυνο Συντονιστή του Δευτέρου Προγράμματος, Γιώργο Μητρόπουλο.
Ο «αποκεφαλισμός» περιγράφεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (6 Μαρτίου 2014)...
 «...Η σημερινή γενική συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή από τα καθήκοντα που μέχρι σήμερα είχε (ήτοι "συντονιστής" του Δεύτερου), τον συνάδελφο Γιώργο Μητρόπουλο...Η αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή διαρκών παρεξηγήσεων ως προς την στόχευση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων, αλλά και την όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη δράση των ραδιοφώνων της ERT OPEN στον κοινό αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από εννιά μήνες...»


Ο Μητρόπουλος, όμως, όπως αποδείχτηκε (Συνέλευση Παραγωγών και Τεχνικών στο Δεύτερο 16 Μαρτίου 2014) , είχε την συμπαράσταση της πλειοψηφίας των εθελοντών-εργαζομένων.  Αυτή η  Συνέλευση, διαχωρίστηκε από την απόφαση της Γενικής, και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο, ουσιαστικά  καταδικάζει την νοοτροπία της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της, Καλφαγιάννη....

«...Δεν αποδεχόμαστε αυταρχικές συμπεριφορές και παρεμβάσεις στο έργο μας από οποιονδήποτε. Το Δεύτερο στη μετά το μαύρο εποχή ή θα είναι Ελεύθερο ή δεν θα υπάρξει...»
(Από την Ανακοίνωση της Συνέλευσης Παραγωγών και Τεχνικών στο Δεύτερο)

Ακολούθησε η αστραπιαία πάλι, απάντηση της ομάδας του προέδρου, δηλαδή του Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Έριξαν μαύρο, στο Πρόγραμμα, ήτοι σταμάτησαν τους πομπούς εκπομπής (έκαναν δηλαδή αυτό ακριβώς που κατηγορούσαν την κυβέρνηση) και εν συνεχεία ανακοίνωσαν ...

«...Κάποιος συνταξιούχος πρώην συνάδελφος μαζί με κάποιους αλληλέγγυους που ήταν παρεούλα τρύπωσαν στον αγώνα μας με …απώτερους σκοπούς. Άλλοι για τις επιδιώξεις τους και άλλοι για να προσαρτήσουν το δεύτερο στον κρίκο των επιχειρήσεών τους, χωρίς ποτέ να είναι πραγματικά αγωνιζόμενοι για το άνοιγμα της ΕΡΤ. (άλλωστε το έχουν αναφέρει και σε συνεντεύξεις τους). Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι δεν ανέχονται δούρειους ίππους ,τελεσίγραφα, ούτε και διαταγές από αυτοαναγορευόμενους ηγετίσκους που χρίστηκαν και … επικεφαλής και… διευθυντές...»
(Από ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, 19 Μαρτίου 2014)

Αυτή η ανακοίνωση, δείχνει καλά τη νοοτροπία της ΠΟΣΠΕΡΤ :
Όποιος διαφωνεί με τη «γραμμή» Καλφαγιάννη, βαφτίζεται ύποπτος, πράκτορας σκοτεινών συμφερόντων. Όποιος διαφωνεί, πρέπει να απαξιωθεί με κάθε ανήθικο τρόπο.  Η ανακοίνωση αυτή, δεν είναι ανακοίνωση,  είναι ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ.
Είναι απίστευτο.
Ο Γιώργος Μητρόπουλος βαφτίζεται ηγετίσκος και δούρειος ίππος που μπήκε στον αγώνα της ΕΡΤ για να κάνει το Δεύτερο ιδιωτική του επιχείρηση.
Πρόσωπα πολύ αξιόλογα, παραγωγοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, όπως ο Κώστας Φέρρης, Δημήτρης Λέκκας, Αντώνης Μποσκοίτης, Ηλίας Λιούγκος, Θέσια Παναγιώτου, Έλενα Διάκου, και τόσοι άλλοι, χαρακτηρίζονται «παρεούλα»!!!! του «ηγετίσκου» !!!!
Λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς ποια ήταν, και ποια συνεχίζει να είναι, η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε και μάλλον ποτέ δεν θα καταλάβουμε, είναι το τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον  ...Καλφαγιάννη.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ θα πρέπει να απευθύνουμε το ερώτημα και στα πρόσωπα του Πολιτισμού, που τώρα τρώνε τη λάσπη. Εσείς αλήθεια τι δουλειά είχατε να κάνετε με τον γίγαντα ....Καλφαγιάννη; Εσείς γιατί μπήκατε πρόθυμα κάτω από την ομπρέλα της ΠΟΣΠΕΡΤ; Γιατί με την προσωπικότητα σας και το αδιαμφισβήτητο έργο σας, στηρίζατε μέχρι τώρα, τέτοιους μπαστουνόβλαχους;

ΥΓ-Η λέξη μπαστουνόβλαχος αναφέρεται στους διάφορους καλαμοκένταυρους. Δεν έχει σχέση με τους συμπαθέστατους βλάχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου