Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

TEYATA (A Rock Collage)

Οπτικοηχητικό κολάζ του Μανώλη Νταλούκα.

Ήχος: 
η μάντρα Teyata (Deva Premal), Χορός (Ντίνος Σαδίκης), Μείνε Κοντά μου (Ολύμπιανς), ήχος έκρηξης, νοσοκομειακού κ.α. Ακούγονται κατά σειρά οι φωνές του Νικόλα Άσιμου, Δημήτρη Πουλικάκου και Νίκου Τζονιχάκη. 


Εικόνα:
Εμφανίζονται σε φωτογραφίες και πίνακες του Μ.Νταλούκα,οι : Μαύρη Τελεία, Γκοθ κορίτσι σε κλαμπ, Παύλος Σιδηρόπουλος, Ηδύλη Τσαλίκη, Γκοθ κορίτσια, Νικόλας Άσιμος, Ξένια Λόκ nder the stars , Ξένια Λόκ Στα Μάταλα, Δημήτρης Πουλικάκος, Παύλος Σιδηρόπουλος στο Φως των Σκοτεινών Δωματίων, Νίκος Τζονιχάκης στον Χώρο Συσκέψεως.

Αρχειακό υλικό : Γιόλα Αναγνωστοπούλου. MGC, Kinks, Edie Sedgwick, Mods κ.α

3 σχόλια:

  1. -...επειδή, για να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει αυτό το να μην μπορούμε να σχολιάσουμε τα λόγια διαφόρων "σοφών" της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής από τη διπλανή στήλη, χρησιμοποιώ τούτη την ανάρτηση για να πω ολίγα τινά:
    Ναι, γνωστά είναι αυτά, δεν ακούμε κάτι νέο΄ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΡΕΣ που την πείνα των άλλων την μετατρέπουν σε χρυσάφι υπήρξαν, υπάρχουν και θα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, συνεχίζουν να υπάρχουν. Όπως αδηφάγα πολιτικάντικα κτηνάκια υπήρξαν και στη δεκαετία του 1980, του 1990 και του 2000. Ενδιαφέρον φρέσκο, πάντως, θα είχε να μαθαίναμε με ποιόν ακριβώς τρόπο ο κ.Πεπονής αντέδρασε ή όχι όταν κάποιοι "συνάδελφοί¨ του έκαναν ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, με πολλαπλές παραθυρούμπες κείνον τον νόμο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -...ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω, και πάλι, τούτη την ανάρτηση για να πω μερικά τινά:
    Τίτος Πατρίκιος
    "Από το πολιτικό πόστο ο ποιητής κινδυνεύει πολύ"...
    Μάλιστα...Κι αναρωτιέμαι, εγώ: ποιά λόγια να πάρω στα σοβαρά; Αυτά τα παραπάνω ή κείνα του ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ;
    " Οι έλληνες δεν διδάσκονται τίποτα από τα μαθήματα που παρέχουν τα ιστορικά σκαμπανεβάσματα. Κι έτσι, σήμερα, η Hellas (σκατά) κατέστη ξέφραγο αμπέλι. Μιλάω για μια χώρα που κατευθύνεται (τρόπος του λέγειν) από τον πιο ασήμαντο πρωθυπουργό που είχαμε εδώ κι έναν αιώνα- εννοώ τον Σιμίτη. Κι όμως, γύρο σ'αυτό το τιποτένιο ανθρωπάριον, στριμώχνονται αρκετοί αυλοκόλακες, που μασάνε καλά: ο καραγκιόζης Βέλτσος, ο πουλημένος Τίτος Πατρίκιος, ο αποτυχημένος Ροβήρος Μανθούλης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς (ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του), ο Βασίλης Βασιλικός και άλλοι αδιάντροποι μνηστήρες.".
    (Σελίδα 79 από το Βιβλίο του ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ "ο κουραδοκόφτης", εκδόσεις: νεφέλη, 2002).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να γράφεις το σχόλιο κάτω από την αντίστοιχη ανάρτηση. Η νεα διαμόρφωση του παραρτήματος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ, επιτρέπει πια κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή