Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ + ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ- Live στο ΣΠΙΡΤΟ

Εννέα τραγούδια από  το Live του Θάνου Ανεστόπουλου και Κώστα Παρίση, στο μπαρ ΣΠΙΡΤΟ στο Μαρούσι (19 Νοεμβρίου 2014).

Ένα δείγμα από την ατμόσφαιρα της βραδιάς, είναι τα 9 αυτά τραγούδια. Δεν πρόκειται για εσωτερική ηχογράφηση, δεν είναι δηλαδή ήχος από την κονσόλα. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν, όπως ακούγονταν στην αίθουσα του μικρού αλλά καλαίσθητου μπαρ.




Θάνος Ανεστόπουλος και Κώστας Παρίσης (Φωτ. Μ.Νταλούκας, 2014)

Είναι γνωστό, ότι,  ο Θάνος και ο Κώστας, συμμετείχαν  αντίστοιχα, στα  ιστορικά συγκροτήματα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ και ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
Τώρα, αποτελούν ιδανικό δίδυμο, από τα λίγα αξιόλογα, που έχουμε δει στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ροκ.
Οι δυο τους ταιριάζουν, τόσο στην αισθητική όσο και στο ήθος : είναι και οι δύο ποιητές, όπως και οι δύο δεν κάνουν εκπτώσεις.

1-ΚΑΘΕ ΤΙ – Στίχοι Μουσική Θάνος Ανεστόπουλος
2- ΣΙΩΠΗ- Μουσική Ξύλινα Σπαθιά- Στίχοι Παύλος Παυλίδης
3-ΕΝΑ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΦΩΤΙΑ-Στίχοι: Παντελής Ροδοστόγλου. Μουσική: Διάφανα Κρίνα
4-ΝΑ ΓΕΛΑΣ - Μουσική/Στίχοι Υπόγεια Ρεύματα
5-ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟ-Στίχοι : Παντελής Ροδοστόγλου & Θάνος Ανεστόπουλος. Μουσική : Διάφανα Κρίνα
6-ΤΑ ΜΑΤΟΚΛΑΔΑ ΣΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ – Στίχοι Μουσική Μ.Βαμβακάρης
7-ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ- Ποίηση Τ.Λειβαδίτης- Μουσική Θάνος Ανεστόπουλος
8-ΒΑΛΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ – Ποίηση Κ.Καρθαίος- Μουσική Διάφανα Κρίνα
9-ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ- Μουσική/Στίχοι Π Σιδηρόπουλος

8 σχόλια:

  1. υπαρχει μανωλη καποια συνεντευξη που να εχεις παρει απο τον θανο γενικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέντευξη του Θάνου θα δημοσιευτεί σε λίγο καιρό...

      Διαγραφή
    2. τι απεγινε εκεινη η συνεντευξη του θανου ανεστοπουλου κυριε νταλουκα που ειχατε δηλωσει οτι θα δημοσιευτει απο το 2015? μπαινουμε στο 2018 σε λιγες ημερες και δεν εχει δημοσιευτει τιποτε ακομη.κοντευουν τρια χρονια.μηπως δεν βρεθηκε τελικα?ευχαριστω.

      Διαγραφή
  2. γεια χαρα ξανα..ειμαι ο παραπανω αναγνωστης που ειχα ρωτησει για τη συνεντευξη του θανου ανεστοπουλου.μηπως μανωλη ειναι καιρος να ανεβει αυτη η συνεντευξη του θανου? παρεβρεθηκα στις 2 συναυλιες που εδωσαν στη τεχνοπολη τα διαφανα κρινα και πραγματικα ετριζαν τα θεμελια της τεχνης..σε αυτες τις μαυρες εποχες ειδαμε και κατι που αξιζε και μας φωτισε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτος ο Παντελής Ροδοστόγλου πρεπει να εχει μεγαλο στιχουργικο ταλεντο...ελπιζω μανωλη να εχεις παρει μια συνεντευξη..ο αδι-αφανης ηρωας των δ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενα ακρως ποιητικο μεσημερι περασαμε στην βιβλιοθηκη βολανακη με τον θανο ανεστοπουλο που υπεγραφε το βιβλιο του γεματο ποιηση και πλημμυρισμενο απο αγαπη.μπραβο σε οσους παρεβρεθηκαν και εζησαν λιγο απο την αυρα και το μεγαλειο ψυχης και δυναμης του θανου.μια αξεχαστη στιγμη που δεν θα την ξεχασω ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μου κανει τρομακτικα μεγαλη εντυπωση πως σε αυτο το blog δεν εχουν γινει καποιες αναφορες(μεγαλες ή μικρες δεν εχει σημασια) στο γκρουπ των διαφανων κρινων.σε αυτο το μεγαλο ελληνικο ροκ γκρουπ θα επρεπε να εχει δοθει μεγαλυτερη αξια.ενω εχουν γινει αναφορες σε οτιδηποτε αλλο υπαρχει στην εγχωρια ελληνικη αγορα το συγκεκριμενο γκρουπ εμεινε στο περιθωριο εδω.προσωπικα θεωρω οτι τα διαφανα κρινα ειναι οτι καλυτερο περασε απο την ελλαδα τα τελευταια 20 χρονια(για μενα ισως το νουμερο ενα ελληνικο ροκ γκρουπ) και οτι ο ανεστοπουλος ειναι ενα σπανιο ειδος καλλιτεχνη μιας αλλης εποχης και ενος αλλου πλανητη και ολοι εμεις ειμαστε τυχεροι που τους γνωρισαμε και τους ειδαμε.μαλιστα καποιοι δημοσιογραφοι παλιοτερα ειχαν χαρακτηρισει τον ανεστοπουλο ως τον ελληνα τζιμ μορισον λογω της ποιητικοτητας και της λυρικοτητας που τον διακατειχε οχι μονο σαν τραγουδιστη των κρινων αλλα γενικοτερα και σαν καλλιτεχνικη παρουσια και προσωπικοτητα.

    νιωθω οτι θα αξιζε στο συγκεκριμενο blog να ειχαν γινει καποιες αναφορες ειτε στιχουργικα σε τραγουδια τους ειτε γενικα στο σπουδαιο αυτο γκρουπ και στον θανο ανεστοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή