Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΗ Η ΣΟΥΗΔΙΑ, ΣΤΗΝ 19η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

"We are the heroes of our time But we're dancing with the demons in our minds..."

Η Σουηδία, με το τραγούδι «Heroes»,  είναι η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision 2015.
O τραγουδιστής Måns Zelmerlöw, πολύ καλός, κατέκτησε την πρώτη θέση, με 365 βαθμούς.
Το ελληνικό τραγούδι, που ερμήνευσε η Μαρία Έλενα Κυριάκου, μετριότατο, κατέλαβε την 19η θέση. Ψηφίστηκε (μάλλον από υποχρέωση), από την Αλβανία με 10 βαθμούς, την Αρμενία με 5 βαθμούς και την Κύπρο με 8 βαθμούς (σύνολο 23 βαθμοί).

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ

Η Πέπη Ρηγοπούλου, στην διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ, στο ΣΤΕΚΙ Αμαρουσίου (22 Μαίου 2015)


Η διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο βιαστικός συγγραφέας κινδυνεύει να κάνει την εύκολη κίνηση, να βάλει από την μια μεριά τους καλούς, και από την άλλη, τους κακούς. Όταν όμως η συγγραφή προχωρά σε ένα ανώτερο επίπεδο, το βιβλίο,  είναι κάτι σαν μίτος. Στην διαδικασία της αυτογνωσίας, δεν υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί, τα όρια, μερικές φορές γίνονται δυσδιάκριτα, και υπάρχει η αχνή μορφή ενός τέρατος και μέσα στον καλό, όπως και η αχνή μορφή του καλού, μέσα στο τέρας. Η Πέπη το είπε ωραία αυτό, μιλώντας χθες, στο ΣΤΕΚΙ Αμαρουσίου, στην παρουσίαση του βιβλίου της, ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ....

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ- Ένας ροκ Πρόεδρος (συνέντευξη)

Επιτέλους και ένας άνθρωπος με αξία στο τιμόνι της ΕΡΤ. Τόσα χρόνια, μπουχτίσαμε να βλέπουμε απίθανους  καρεκλοκένταυρους να θρονιάζονται στο Εθνικό Ίδρυμα.
Είναι εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα.
Όχι αν δούμε ποιοι τον θέλουν για Πρόεδρο, αλλά ποιοι δεν τον θέλουν. Το ότι αξίζει, αποδεικνύεται και μόνο από τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους διάφορους  μουρμουρούτηδες. Στεναχωρήθηκαν οι άνθρωποι που στην θέση αυτή, τοποθετείται ένας σχετικός, ένας με προϋπηρεσία στο Όνειρο, ένας δηλαδή, που δεν είναι σαν τα δικά τους τα μούτρα.
Τι πιστεύει ο νέος Πρόεδρος;
Από πού κρατάει η σκούφια του;