Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τι δίδασκαν, στις Σχολές Αστυνομίας και Χωροφυλακής, για τους μακρυμάλληδες και χίπηδες, την εποχή της δικτατορίας.

Η διδασκαλία στις Αστυνομικές Σχολές, στο μάθημα Εγκληματολογικής Τακτικής, καθόριζε ως ύποπτους γενικά, τους μακρυμάλληδες, τους οποίους και θεωρούσε κρυφομοφυλόφιλους, και συνεπώς, ενδεχόμενους εγκληματίες.

Η ομοφυλοφιλία, κατατασσόταν στις γενετήσιες ανωμαλίες, και στις πιθανές αιτίες, για εγκληματική πράξη.

Οι αστυνομικοί και οι χωροφύλακες, διδάσκονταν, πως συγκροτήματα σαν τους  Beatles ήταν "αποφώλια τέρατα", επικίνδυνα για την ελληνική νεολαία.

Κορίτσια με παντελόνια, θεωρούνταν, κρυφολεσβιάζουσες και επίσης ύποπτες για εγκληματικές πράξεις.

Το πραγματικό πιστεύω της χούντας, για την ψυχεδελική νεολαία, αποκαλύπτεται στο βιβλίο, Εγκληματική Τακτική, που τυπώθηκε το 1969, αποκλειστικά για μαθήματα, στις Σχολές Αστυνομίας, Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος.

Πάνω, μία σελίδα, από το χουντικό εγχειρίδιο, εντοπισμού υπόπτων...

Στο βιβλίο αυτό, ο μακρυμάλλης, θεωρείται άρρωστος, που αφήνει μακριά μαλλιά, διότι πάσχει, από ακατανίκητη ορμή, να εκδηλωθεί σαν γυναίκα.
Άλλη περίπτωση, είναι να είναι επηρεασμένος από τα «αποφώλια τέρατα Beatles» ή άλλα ανάλογα, της ψυχεδελικής μουσικής.
Και στην μία περίπτωση και στην άλλη, οι χωροφύλακες και οι αστυνομικοί, διδάσκονταν, πως ο μακρυμάλλης, είναι ύποπτος για εγκληματική πράξη, και ότι, το μακρύ μαλλί, θεωρείται «μεταμφίεσις».

Στις ύποπτες συμπεριφορές, έμπαινε ακόμα, και το μπλουτζήν στις γυναίκες. Η «αντρική περισκελίδα», έδειχνε «λεσβιάζουσα ροπή». Τα κορίτσια που φόραγαν παντελόνια, ήταν εξίσου ύποπτα, με τα μακρυμάλλικα αγόρια.

Όλα αυτά, τα απίστευτα, τα δίδασκε ο «εγκληματολόγος» Κωνσταντίνος Πίττος, εγκεκριμένος από την χούντα.

Ένας άλλος, που διετέλεσε καθηγητής σε αστυνομικές σχολές, ήταν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.
Ο Πλεύρης, ομοίως πίστευε πως οι χίπις ήταν καθάρματα. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα συνέντευξης, που δίνει στην Ξένια Λουκοπούλου, για το μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

Ακολουθεί το απόσπασμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου