Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τους πολύ καλούς SEDE VACANTE

Σχηματίστηκαν το 2013.
Δημιουργικός πυρήνας τους, είναι η Constantine Alex και ο Michael Tiko (φωτο).
Και οι δύο Καβαλιώτες.
Κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες, τον δίσκο Skies Infernal, για τον οποίο γράφτηκαν επαινετικά λόγια σε Γερμανικά, Νορβηγικά και άλλα ευρωπαϊκά περιοδικά.
Έχουμε λοιπόν την περίπτωση, ενός συγκροτήματος της Καβάλας, που είναι γνωστό μέχρι τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά ...άγνωστο σχεδόν στην Ελλάδα! Συγχαρητήρια δια την τύχην μας.

Ο δίσκος Skies Infernal.

Ο δίσκος έχει εξώφυλλο, έργο βρετανού καλλιτέχνη, ενώ τις γραμματοσειρές έχει σχεδιάσει βραζιλιάνος! Τίτλος του είναι Skies Infernal – Καταχθόνιοι Ουρανοί.
Μουσικά, κινείται ανάμεσα στο Γκοθ και στο Μέταλ. Δέκα σκοτεινότατα κομμάτια, που περιέχουν αγωνία, φόβο, ψυχικό πόνο, μίσος, οργή, και ψήγματα μόνο, ελπίδας.
Στίχοι και μουσική, γραμμένοι από τον Michael Tiko, ο οποίος φαίνεται πως βίωσε δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις μετασχημάτισε σε μελωδικότατα και ρυθμικότατα καλλιτεχνικά έργα.

Ως δείγμα από το άλμπουμ, παραθέτω το τραγούδι Hate Eternal (Αιώνιο Μίσος) που αναφέρεται σε μια αγάπη που έμοιαζε αληθινή, αλλά αποδείχτηκε ψεύτικη.




Still nothing to recall/ Now i stand alone/ i just need you/ Still fighting to survive/ No matter how i have tried/ Now i’m dying/ Still your lips upon my face/ It’s driving me insane/ i can tell these lips i knew so well/ Just want you to feel it/ No matter where you are/ All that’s still remaining/ It’s hate eternal...

Ποιοι είναι οι συντελεστές

Ο Michael Tiko (φωτο), όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι ο Μιχάλης Τικόπουλος, γνωστός Δικηγόρος, της Καβάλας.
Πώς άραγε, ένας εν ενεργεία δικηγόρος, μεταμορφώνεται και σε γκοθ κιθαρίστα, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη στα σύνθι;
Όλα γίνονται, και ιδιαίτερα στην μαγική πόλη της Καβάλας.
Αυτός λοιπόν, είχε την ιδέα, να ονομάσει το συγκρότημα SEDE  VACANTE, μια φράση Λατινική, που σημαίνει Χηρεύων Θρόνος!
Δεν πιστεύω, ότι ο Θρόνος που χηρεύει, είναι ο Παπικός. Πιστεύω, πως με την φράση αυτή, ο Τικόπουλος εννοεί, πως ο Θρόνος που έστησε για την Αγάπη στην καρδιά του, είναι κενός, κάτι βασικό λείπει.

Η τραγουδίστρια Constantine Alex (φωτο) είναι η πανέμορφη Καβαλιώτισσα, που σπούδασε στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Βουλγαρίας!
Πραγματικό της όνομα, είναι Κωνσταντίνα Αλεξίου.
Πολύ καλή τραγουδίστρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου