Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Shibari – Η Τέχνη του δεσίματος

Όλες οι φωτογραφίες, από παράσταση στο Second Skin Club ( Μ Νταλούκας, 2017).

Δημιουργούν αυτά τα δεσίματα, καλλιτεχνική ομορφιά; Το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση...

Ο κύριος που δένει σφιχτά τις καλλίγραμμες νεανίδες, ονομάζεται Rope Shadow, κατά κόσμον Χρήστος Τσάκαλος, που ως πραγματικός τσάκαλος, βρήκε τρόπο να βιοπορίζεται, δίνοντας τέτοιες παραστάσεις σε διάφορα κλαμπ. Τελευταία, τον είδα στο Second Skin. από όπου και οι φωτογραφίες. Ο ίδιος, ισχυρίζεται πως κάνει Τέχνη.
Ουδεμία αντίρρηση, να συμφωνήσουμε κι εμείς, αλλά με την παρατήρηση, πως η Τέχνη αυτή, ακόμα δεν έχει βρει το βήμα, που θα την πάει σε ανώτερες σφαίρες...




Αν, για παράδειγμα, αντί για τις νεαρές, έδενε τον Νίκο Μουτσινά και το παρεάκι της εκπομπής Δέστε τους και Ξαναδέστε τους,  τότε βεβαίως, θα χειροκροτούσε όλος ο κόσμος μανιωδώς και το σουξέ, θα ήταν εξασφαλισμένο. Υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα, πολλοί, που είναι για δέσιμο, ποιον να πιάσω και ποιον να αφήσω.
Μάλιστα, γιατί να δένει κουνελάκια, χάθηκαν οι πολιτικοί; Σε αυτή την περίπτωση, η Τέχνη του, θα απογειωνόταν!

Τώρα, σχετικά με τον Χρήστο Τσάκαλο, να πούμε πως έχει δημιουργήσει και σχολή (Rope Studies), στα Εξάρχεια, όπου διδάσκει το σωστό δέσιμο, αλλά και το τι πρέπει να προσέχει κανείς, γιατί υπάρχουν και κίνδυνοι. Θέλει γνώση και μεγάλη προσοχή.

Σε συνεντεύξεις του, έχει πει, πως από μικρός ήθελε να δένει κοπέλες, και χρησιμοποιούσε γι αυτό, το μπουγαδόσχοινο της μάνας του.
Ο πατέρας του, όταν πληροφορήθηκε για τις ιδιαίτερες αυτές καλλιτεχνικές τάσεις, του είπε «Μαλάκα κοίταξε μην αφήσεις καμιά στον τόπο!». Διευκρινίζει πως από τα φωτογραφικά λευκώματα του Ιάπωνα φωτογράφου Nobuyoshi Araki, ήρθε σε ουσιαστική επαφή με την τέχνη αυτή, που ονομάζεται Shibari.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου