Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Τhe Moon In June – Ζωγραφίζουν έναν γκρι σιωπηλό ουρανό, του Απρίλη!

Φωτο: Τhe Moon In June

Αιθέριο σχήμα του ελληνικού γκοθ, από την Μαρίλυ Κιτσιώνα (τραγούδι και πιάνο), και τον Νίκο Δρίβα (μπάσο, κιθάρα). Είναι αντρόγυνο.

Το 2016, κυκλοφόρησαν, το πρώτο δικό τους τραγούδι, Grey Skies April Skies, σε 7" vinyl split-single με τους Remain In Light (Ars Nocturna label).
Οι Γκρίζοι και Απριλιανοί Ουρανοί, είναι τραγούδι μελαγχολικό, τραγούδι μιας Άνοιξης που περιβάλλεται από Χειμώνα. Είναι γραμμένο από τον Νίκο Δρίβα, που εκτός από μουσικός, είναι και συγγραφέας-δημοσιογράφος.

Grey shadows our lives
Overhead in silence lies
April dampen my heart
Left alone lost in the past

Ο Απρίλης δεν περιγράφεται ξανθός, λουλούδια εδώ δεν υπάρχουν. Ένας Γκρι ουρανός, απλώνεται σιωπηλός, πάνω από μία μόνη καρδιά, χαμένη στο παρελθόν.
Η εικόνα αυτή, είναι πολύ δυνατή. Η αιτία της θλίψης, δεν προσδιορίζεται, δεν υπάρχει η απάντηση, στο γιατί αισθάνεται η καρδιά, έτσι. Αλλά, αυτή η απροσδιοριστία, είναι που
δημιουργεί Τέχνη. Και ο στιχουργός (Νίκος Δρίβας), δεν εξηγεί το Τι, το Πότε, και το Πώς, αν και δημοσιογράφος. Έτσι, με το τραγούδι αυτό, αφήνει την δημοσιογραφία, και γίνεται εδώ, καλλιτέχνης (καλλιτέχνης θα πει, να μιλάς με σιωπή).




Winds blowing north again
Clouds gather as we stare
Moisture filling the air
Closing in on our despair

Grey skies April skies…

Grey shadows our lives
Overhead in silence lies
April dampen my heart
Left alone lost in the past

Grey skies April skies…

Grey can mesmerize
Letting time flow in despise
Wrapped in the daylight haze
Your mind numbs now in a daze

Ο Νίκος Δρίβας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μελβούρνη, στην Αυστραλία.
Ήρθε στην Ελλάδα το 1983, και συνδέθηκε με την πρώτη πανκ/new wave σκηνή. Ξάδελφός του είναι ο Κώστας Δρίβας, ιδρυτικό μέλος των Stress.
Το 1988 σχημάτισε τους Distorted Image,
Το 1998 τους Starblind και το 2002 τους Soho 6, που διαλύθηκαν το 2003.
Ακολουθούν δέκα χρόνια, μουσικής αδράνειας, μέχρι το 2014, οπότε με την γυναίκα του, Μαρίλυ, σχηματίζουν τους The Moon In June

Ο Νίκος Δρίβας, είναι και ο καταγραφέας του ελληνικού γκοθ.
Το 2012, κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ars Nocturna, το βιβλίο του «Release The Bats... Η Ιστορία της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής» και το 2016 το δεύτερο μέρος, «Return of the Bats»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου