Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Donald Trump : «Αγαπώ τους Έλληνες!»

Λόγια, λόγια, λόγια...

«Αγαπώ τους Έλληνες» τα πρώτα λόγια του αμερικανού Προέδρου Trump στην εορτή για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

«I love the Greeks.  Oh, do I love the Greeks.  Don’t forget, I come from New York.  That’s all I see, is Greeks.  They are all over the place»


Εκατοντάδες οι  Έλληνες και οι ΕλληνοΑμερικάνοι, που  ήταν επίσημα καλεσμένοι, στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, για να τιμήσουν την Μνήμη των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης 1821. 



Η εορτή της 25ης Μαρτίου, έγινε για πρώτη φορά, στον Λευκό Οίκο, από τον Πρόεδρο Reagan, και από τότε, καθιερώθηκε κάθε χρόνο.

Φέτος. στην εορτή παραβρέθηκε και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αλλά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, που δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί, μπροστά και μέσα το Προεδρικό Μέγαρο, με την σύζυγό του Μαρίνα.  


Από την εκδήλωση, δεν έλειψαν και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τα μπουζούκια ενώ πολλοί ήταν και οι προσκεκλημένοι από τον ελληνικό πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Πέρα από αυτά τα γραφικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ελλάδα, βρίσκεται υπό συνθήκες αυστηρής Γερμανικής κηδεμονίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η ανεργία, η φτώχεια, και η ανασφάλεια, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Έτσι, μια τέτοια χαρούμενη εορτή, μοιάζει λίγο έως πολύ, σουρεαλιστική. Ανοίγουμε σαμπάνιες και χορεύουμε για την Ανεξαρτησία, που με τα Μνημόνια, έχουμε χάσει; Αν ο Πρόεδρος Τραμπ, έχει κάτι ουσιαστικότερο να πει, εκτός από το «Αγαπώ τους Έλληνες» ας το πει, ή ας το δείξει με πράξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου