Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Σιχαμενοσκουπίδια της ελληνικής τηλεόρασης

Μπορεί ένα σιχαμένιο τίποτα, να γίνει ξαφνικά κάτι; Ναι, αλλά όχι με δικές του δυνάμεις.
Υπάρχουν πάντα πρόθυμες παραδουλεύτρες να του ξεπλύνουν το πρόσωπο, να φωτογραφηθούν χαμογελώντας μαζί του, ή, να φτιάξουν μια δακρύβρεχτη ιστορία, που συγκινεί τους αφελείς. Γνωστές στην δημοσιογραφική πιάτσα. Έτοιμες να
προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο όποιο τίποτα τους τα σκάσει χοντρά. Πιστεύω τους, το «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» .

Κάποιες από αυτές, της διανόησης και καλά (εδώ γελάνε) είχαν αναλάβει γνωστό πορνομάνατζερ, ως τον λαιμό στα σκατά.

Πώς τον ξέπλυναν; Ποια μέθοδο ακολούθησαν;

Βήμα πρώτον: «Έκανε ό,τι έκανε αλλά τώρα ...άλλαξε, μετάνιωσε το παιδί!». Χοντρό δούλεμα, αλλά φέρνει αποτέλεσμα, αφού υπάρχουν αφελείς, που θα χάψουν το ψέμα.


Βήμα δεύτερον: «Κάνει προσπάθειες!».
Μπορεί το σιχαμένιο σκουπίδι, να είναι εντελώς γεια σου (τον χαιρετάς και φεύγεις δεν κάθεσαι να πιάσεις κουβέντα αφού δεν αρθρώνει ούτε μία σωστή λέξη), όμως το «κάνει προσπάθειες», είναι συγκινητικό, πιάνει.

Βήμα τρίτον: «Έχει ταλέντο!». Άλλο παραμύθι, αλλά οι παραδουλεύτρες το ρίχνουν και ό,τι πετύχουν. Τουλάχιστον δείχνουν στον ατάλαντο, πως δουλεύουν για αυτόν, και λένε τον καλό λόγο.

Υπάρχουν σούργελα στην ελληνική τηλεόραση; 
Ου! Μην πω, πως και οι περισσότεροι τηλεαστέρες είναι σκουπίδια. Το πρόβλημα, δεν είναι τόσο να καταδείξουμε τα σούργελα, όσο να απαλλαγούμε από τις παραδουλεύτρες που τα στηρίζουν. Αυτές είναι το κύριο πρόβλημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου