Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Γιατί θέλει να σκοτώσει την Μεσαλίνα ο Τάσος Προύσαλης;

Με το άκρως χιουμοριστικό τραγούδι του, Μεσαλίνα, ο Τάσος Προύσαλης, αναζητά, να πάρει εκδίκηση, για όλα τα εγκλήματα που έκανε η πιο ακόλαστη αυτοκράτειρα της Ιστορίας.

Η γαλαζοαίματη Μεσαλίνα, πρώτη ξαδέρφη του Νέρωνα και δεύτερη του Καλιγούλα, έφερε την μοχθηρία, την απληστία και την ανωμαλία στο αίμα της.
Όταν κάποτε παντρεύτηκε τον χαζούλη  αυτοκράτορα Κλαύδιο, τον έκανε πειθήνιο όργανό της. Με ποιον τρόπο; Με αυτόν που φαντάζεστε, διότι στα σεξουαλικά κόλπα ήταν αφέντρα. Εκτός ότι ξεπάστρευε πολλούς στο κρεβάτι, ξεπάστρευε και όσους δεν ενέδιδαν στην γοητεία της ή τολμούσαν να της ασκήσουν κριτική για τον ακόλαστο βίο της. Επίσης έβαζε να σκοτώσουν και αυτούς, που ήθελε να τους πάρει την περιουσία.  

Ο Τάσος Προύσαλης, ερμηνεύει την Μεσαλίνα (Φωτ.Μ.Νταλούκας, 2017)

Αυτήν λοιπόν, την σαδίστρια Μεσαλίνα της Ρωμαϊκής Ιστορίας, θέλησε να εκδικηθεί σημειολογικά, ο Τάσος Προύσαλης, γράφοντάς της, ένα τραγούδι...

Μεσαλίνα αγάπη γλυκιά μου
θα σε πάρω στο πάρτι κοντά μου
στην Μαλακάσα
μέσα σε μια κάσα...



Ο Προύσαλης ομιλεί σαν να ήταν ο χιλιοκερατωμένος Κλαύδιος, άντρας της Μεσαλίνας, ο οποίος αν και ερωτευμένος μαζί της, όταν εμπέδωσε τον σατανικό ρόλο της, έβαλε να την σφάξουν. Στο τραγούδι όμως, μαζί με την Μεσαλίνα, σφάζεται κάποια Γιώτα και μια ...κότα.
Η Ιστορία δεν σημειώνει κάτι τέτοιο φυσικά, αλλά το τραγούδι είναι χιουμοριστικό (παρωδεί και το Μαντουβάλα), μην το ξεχνάμε.



Ο Τάσος Προύσαλης, ερμήενυσε το τραγούδι του, ανάμεσα σε άλλα επίσης δικά του, την δεύτερη μέρα του Today is Life, που έγινε στο ΣΧΟΛΕΙΟ (11 Νοε 2017). 

Credits
Φωτογραφία του Τάσου Προύσαλη. από τον Μανώλη Νταλούκα (10 Νοε 2017)
Βίντεο τoυ Νίκου Κολίτση (10 Νοε 2017)

Περισσότερα για τον Τάσο Προύσαλη, διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου