Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

OMNI 20 - Νοέμβριος 2017

Μην χάσετε την τρίτη και τελευταία μέρα του Today is Life στο ΣΧΟΛΕΙΟ. Σάββατο 18 Νοε 2017, μετά τις 7 το βράδυ.
Από την Ιπτάμενη Παράγκα του Σίμου και των ελλήνων Υπαρξιστών, στην σημερινή νεο Ψυχεδέλεια. Τραγούδια, performances και εικαστικά έργα. Είσοδος  δωρεάν. 

Today is Life! 'Ενα πολύχρωμο, πολύηχο, και φαντασιακό event. Το ΣΧΟΛΕΙΟ (Προποντίδος 51, Σεπόλια) ένας από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς χώρους της Αθήνας, φιλοξενεί το Ψυχεδελικό γεγονός της χρονιάς. Να είστε εκεί, αυτό το Σάββατο, 18 Νοε 2017. 



Τα 40 χρόνια τους γιόρτασαν οι Σπυριδούλα (Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλιος), το Σάββατο 11 Νοε 2017, με 4ωρο πρόγραμμα, στο Gagarin 205. Μαζί τους, οι Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Σωτήρης Θεοχάρης, Γιάννης Αγγελάκας, κ.α


Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκεύας διασκευάζει για θέατρο την κινηματογραφική επιτυχία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «O Γάμος της Μαρίας Μπράουν». Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ιστορία της Γερμανίας, αμέσως μετά την ήττα του Ναζισμού. Στον ομώνυμο ρόλο η Λένα Παπαληγούρα. Πρωταγωνιστούν Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Νίκος Γεωργάκης. Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου.
Θέατρο Οδού Κυκλάδων “Λευτέρης Βογιατζής” Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη | τηλ. 210 8217877.



Αξίζει επίσης να δείτε τα θεατρικά έργα:  
«Ο Γλάρος» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, το «Φιντανάκι» του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, το «Υο-κι-χι/Το τραγούδι της αιώνιας θλίψης» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα ΙΙ» του Joël Pommerat σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, και η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

Αξίζει να δείτε την «Αγριόπαπια» (η διαλεκτική της μετα-αρετής) του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
Από 22 Νοεμβρίου 2017, στο Θέατρο Πορεία.
Ο Χένρικ Ίψεν, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές κι επαναστάτες του παγκόσμιου θεάτρου, αποκαθηλώνει πρότυπα γράφοντας την Αγριόπαπια, μια ποιητική και γεμάτη συμβολισμούς τραγικωμωδία για τα ζωτικά ψεύδη και τις μετα-αρετές μας, που διαδραματίζεται μέσα στο χάσμα δύο οικογενειών.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Τάρλοου, σημειώνει: «Σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τρέφεται από τα ζωτικά της ψεύδη, ιδεολογικά και ιστορικά, σε μια χώρα που κανείς δεν θέλει να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, σ’ έναν τόπο που έχει εξορίσει ό,τι αληθινό και ουσιώδες, που έχει μετατρέψει τη φύση σε τσιμέντο, εκεί μας μεταφέρει η Αγριόπαπια. Στην πατρίδα των παθιασμένων αγωνιστών με τις φουσκωμένες τσέπες, εκείνων που εξαιτίας των δικών τους τραυμάτων, συμπλεγμάτων και ανεπαρκειών δεν διστάζουν να καταστρέψουν τα πάντα γύρω τους, σ’ έναν τόπο αυταπάτης, ντρόγκας και ακραίου συμφέροντος. Σε μια χώρα με θύματα παιδιά και εφήβους που σαν τις κυνηγημένες από τις άθλιες καραμπίνες αγριόπαπιες, χώνουν το κεφάλι μέσα στην λάσπη του βυθού και μένουν για πάντα εκεί. Ακίνητα και σιωπηλά.»


Γνωρίζετε τι σημαίνει το Junea, τίτλος του δίσκου της May Roosevelt (φωτο);


Την απάντηση δίνει η May Roosevelt  σε συνέντευξή της στο mic.gr «Το όνομα προέρχεται από τη λέξη Ιούνιος. Στα ελληνικά διαβάζεται «Ιουνία» και για μένα σημαίνει την αρχή του καλοκαιριού. Η λέξη περιέχει και ένα παιχνίδι με την έννοια του νέου, του καινούργιου και για αυτό γράφεται “Junea” και όχι “Junia”».



Οι Bazooka ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους - μες στον Νοέμβριο, με την Inner Ear.

Οι A Victim Of Society (φωτο) στην Πάτρα και στην σκηνή της Γιάφκας, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, με τραγούδια από τον εξαιρετικό φετινό δίσκο τους Freaktown 



Ποιος είναι ο πιο γνωστός στίχος του ελληνικού ροκ; Δείτε την απάντηση ΕΔΩ.


Οι Echo Train και οι Dilemma σε αυτοσχέδιο live μαζί! Συνέβη και αυτό, την πρώτη μέρα του Today is Life, στο ΣΧΟΛΕΙΟ. Στην φωτο, από αριστερά, οι: Ren, Σωτήρης Τράγκας, Πόπη Νταλαχάνη και Greggy K. Μην χάσετε το event της τρίτης μέρας, το Σάββατο 18 Νοε 2017, μετά τις 7 το βράδυ.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου