Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Today is Life – Ποιο είναι το πρόγραμμα σήμερα 11 Νοε 2017

Φωτο: Η Σοφιάννα Παϊδούση, δίπλα από πορταίτο του Παύλου Σιδηρόπουλου (έργο της Σοφίας Γκίκα), στην μεγάλη αίθουσα του ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Σήμερα, Σάββατο 11 Νοε 2017, είναι η δεύτερη μέρα του Today is Life. Απόψε, μετά τις 7 μ.μ, στο ΣΧΟΛΕΙΟ θα γίνουν ιδιαίτερες αναφορές στον Παύλο Σιδηρόπουλο, στο Θέατρο Δρόμου, στον Άσιμο, και στην Ψυχεδέλεια στο Λονδίνο (Swinging London).


Θα εμφανιστεί ο πατρινός τραγουδοποιός Βασίλης Ράλλης, ο οποίος και αναμιγνύει με μαεστρία, ηχοχρώματα, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους: Βαλκάνια, ρεμπέτικα, ρέγκε, ψυχεδελικό ροκ, funk, afro, παραδοσιακά της πατρίδας μας κ.α.
Ο στίχος του, είναι δυνατός, και ο ίδιος, είναι προβληματισμένος αρκετά, για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.




Λίγο μετά, ο σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Ανδρέας Θωμόπουλος, θα μας μιλήσει για τα ψυχεδελικά χρόνια του στο Λονδίνο,  και θα μας πει τις αναμνήσεις του από την φιλία του με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, πώς τον γνώρισε και πώς τον έκανε πρωταγωνιστή στην ταινία του «Ασυμβίβαστος».

Οι περίφημοι Barayanka θα εμφανιστούν αμέσως μετά. Διευκρινίζουν πως πιστεύουν σε μία Ουτοπία, και ότι από την Ουτοπία (που μπορούν να φανταστούν) μπορούν και δημιουργούν μία άλλη πραγματικότητα.


Έφτιαξα κόσμους χωρίς κυβερνήτες
με συναισθήματα κι όχι λεφτά
δεν θέλει η καρδιά μου, η ψυχή μου ασφαλίτες
θα ζούμε ελεύθεροι σαν τα πουλιά...




Αυτά και άλλα, σήμερα στο ΣΧΟΛΕΙΟ.
Προποντίδος 51, Σεπόλια, Σταθμός μετρο Σεπόλια ή Αττική.
Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα : 7 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου