Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μάταλα! Το φεστιβάλ με την αύρα μοναδικής ιστορίας (22, 23 και 24 Ιουνίου 2018)

Αξίζει να πάτε στην Κρήτη, αυτό το καλοκαίρι. Όλο το νησί είναι γεμάτο από φυσικές ομορφιές, αλλά και από αρχαιότητες που δείχνουν, την γενέτειρα του μεσογειακού πολιτισμού. Θα εντυπωσιαστείτε από την κρητική φιλοξενία. Αν είστε τον Ιούνη εκεί, μην χάσετε το φεστιβάλ των Ματάλων. Θεωρείται, από πολλούς, το καλύτερο φεστιβάλ που γίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όχι γιατί έχει το καλύτερο line up. Αλλά, γιατί, τα Μάταλα, έχουν την αύρα μιας εκπληκτικής ιστορίας.



Οι προϊστορικές Σπηλιές

Οι σπηλιές, που υπάρχουν στα Μάταλα, σκαμμένες την προϊστορική εποχή, στα βράχια της πανέμορφης κοιλάδας, έγιναν τα καταφύγια-σπίτια των Παιδιών των Λουλουδιών. 

Χίπις και μπητνίκοι, έμεναν εκεί, τον χειμώνα με παρδαλά, μπήτνικα ή freak ρούχα, μερικοί με προβιές, και το καλοκαίρι ημίγυμνοι (μερικοί στις σπηλιές και γυμνοί), επιδιώκοντας να γίνουν Πρωτόπλαστοι, «Children of God» να ενωθούν με την Μητέρα Φύση.

Στο τέλος της Άνοιξης του 1970, τα Παιδιά των Λουλουδιών, εκδιώχτηκαν, με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, από την χούντα. Αλλά πριν από αυτή την μεγάλη φασιστική καταιγίδα, άνθισε εκεί ένας έρωτας που θα μείνει για πάντα στην ροκ ιστορία. Είναι ο έρωτας της Joni Mitcell και του Κάρεϋ. Αυτός ο έρωτας αποτελεί έναν από τους ομορφότερους μύθους του ροκ και γέννησε ένα πανέμορφο λουλουδένιο παιδί, το τραγούδι Carey της Τζόνι Μίτσελ.



Σήμερα, μπορείτε να επισκεφτείτε αλλά δεν μπορείτε να μείνετε (διανυκτερεύσετε) στις σπηλιές. Είναι αρχαιολογικός χώρος, αφού στην διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής, οι Ρωμαίοι, που είχαν καταλάβει το νησί, τις είχαν διασκευάσει σαν τάφους.
Αν θέλετε να βρείτε δωμάτιο σε κάποιο από τα ωραία ξενοδοχεία, θα πρέπει να κλείσετε από τώρα (υπάρχουν μόνο 3200 κρεβάτια). Η τιμή για ένα δωμάτιο δίκλινο είναι 50 με 70 ερώ την βραδιά.


Υπάρχει πάντως και δημοτικό κάμπινγκ (φωτο).

Το Matala Camping σας προσφέρει βασικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο έδαφος 40.000 m2, ακριβώς δίπλα από την παραλία των Ματάλων με τις διάσημες σπηλιές!

Χαμηλού κόστους διαμονή με βασικές υπηρεσίες : υποδοχή με θυρίδα ασφαλείας, ντους / WC, ζεστό νερό. Δεν διαθέτει κουζίνα και όλα τα κατοικίδια είναι καλοδεχούμενα!


Το Φεστιβάλ, θα γίνει το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου 2018. 
Στην παραλία και στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν:
Διονύσης Σαββόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα και Ματούλα Ζαμάνη (22 Ιουνίου)

Βασίλης Παπκωνσταντίνου, No Quarter, Thunderstruck και 15-50 (23 Ιουνίου)

και

2002-GR, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Coretheband (24 Ιουνίου).

Πολλά άλλα ροκ συγκροτήματα θα υπάρχουν στην δεύτερη σκηνή, που στήνεται στην πλατεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου