Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΕΛΕΝΑ : Η Φιλοθεραπεία, δεν μαυρίζει. Δίνει Δύναμη!

Φωτο : Η Έλενα (Dogmother)

Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε. Μεταξύ μας και όσο κοιμόμαστε. Ας κοιμηθούμε πάλι την νύχτα. Κι όλη την μέρα τα ωραία να ευχόμαστε. Χάνουμε χρόνο με το να λυπόμαστε. Καλύτερο το να δινόμαστε. Ο ένας στον άλλον και με προσπάθεια χαρούμενοι πια να γινόμαστε. Μου λεν οι χορτοφάγοι, έχουν πρόσωπο αυτά που τρώμε. Τους λεω το ξέρω αφού συνέχεια τρωγόμαστε.
Ας είναι σήμερα η μέρα, που αλλάζοντας θέσεις καταλαβαινόμαστε. Ας σκεφτούμε αυτά που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ποτέ και φοβόμαστε. Άμα μπούμε στην θέση του άλλου, ελάχιστοι δεν θα μιλιόμαστε. Εγω αργώ αλλά κάθομαι πάντα στην θέση εκείνου ειδικά που τρωγόμαστε. Προσωπικά, χαίρομαι όταν ο άλλος είναι καλύτερος. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να αισθανθείς στην ψυχή μεγαλύτερος. Δεν είναι τυχαίο που το μισό μου ψευδώνυμο είναι μητέρα. Γιατί όπως αυτές, έτσι κι εγώ γεννήθηκα για να δίνω αερα. Και υπάρχουν στον χώρο αυτόν από μένα πολύ πιο άξιοι. Θα με δεις να πηγαίνω στα live τους. Θα με δεις να το δείχνω στην πράξη. Να ξυπνάς το πρωί όμορφα. Να ξυπνάς με όλη την έννοια. Οι άνθρωποι που ήθελα να τους μοιάσω, αγαπούσαν πολύ κι είχαν ευγένεια! Γι αυτό κ ο αγαπημένος μου mc ήτανε πάντα ο Νικόλας των Razastarr. Αυτόν τον άνθρωπο όταν τον άκουγα, ήτανε λες κ μιλούσε η θάλασσα. Αυτός με έκανε να με συγχωρέσω για τις φορές που σε χάλασα. Αυτός μου έμαθε πως ειδικά στην φουρτούνα, άν θες ταξιδεύεις ευχάριστα. Κι εγώ είπα. Θέλω να ζήσω όπως εκείνος ο άνθρωπος. Ο εγωισμός κι η μιζέρια όπου υπάρχουν, υπάρχει κι ο διάβολος. Πιες τον καφέ σου όπου κι αν είσαι και πέρασε χρόνο στον ήλιο. Ο ήλιος θα δύσει γι αυτό στην θέση του σου 'χει αφήσει τον φίλο. Κι η έκθεση στον φίλο είναι εντελώς ακίνδυνη. Η φιλοθεραπεία δεν μαυρίζει. Δίνει δύναμη. Αυτά είχα να σου πω. Και τα εννοώ πέρα για πέρα. Να έχεις, μια όμορφη μέρα.

(Έλενα, 25 Αυγούστου 2015)

Το κείμενο, ποιητικό, γραμμένο από την φίλτατη Έλενα, γνωστό πρόσωπο στον χώρο του Χιπ-Χοπ, και ως Dogmother. Έχω γράψει ξανά, για την Έλενα, το πόσο με έχει επηρεάσει, το πόσο θαυμάζω τη σκέψη της.
Ίσως παλαιότερα, με τραγούδια της, σαν το Νέμεσις, έδειχνε σκοτεινές παρορμήσεις, σήμερα όμως, με κείμενα σαν κι αυτό, και με άλλη ματιά στα νέα τραγούδια της, πλησιάζει τα σύνορα της αυτογνωσίας.
Γιατί, τι άλλο είναι η αυτογνωσία, αν όχι αυτό, που με το παραπάνω κείμενό της, μας προτρέπει να έχουμε ως στάση ζωής;

Η Έλενα, έχει χρυσή καρδιά. Όχι ότι και σήμερα, δεν τα χώνει, στους ατάλαντους που παρεπιδημούν στον χώρο και προβάλλονται αποκλειστικά από Ραδιόφωνα και Τηλεοράσεις. Και σήμερα, χτυπάει τους άχρηστους, όμως με ένα τρόπο, εξαιρετικά κομψό, σαν να δίνει μια τρυφερή μπουνιά, πασπαλισμένη με χιούμορ.
Ακούστε για παράδειγμα, το τραγούδι της «Ούτε καν», από τη συνεργασία της με τον Neon.
Αλλά, έφθασε και στο σημείο, να αντιληφθεί πια, ότι η ζωή μας, είναι τόσο μικρή, που δεν έχει νόημα, να τρωγόμαστε. «Ο εγωισμός κι η μιζέρια όπου υπάρχουν, υπάρχει κι ο διάβολος», γράφει, και προσυπογράφω. Γι αυτό, σήμερα κιόλας, ας πούμε σε όποιον πληγώσαμε, «Πάρε το Τρένο κι έλα!», ή, ας πάρουμε εμείς, αεροπλάνο, τρένο ή βαπόρι, κι ας πάμε κοντά του.

Δύο τραγούδια με την Έλενα, από τον δίσκο Κοινή Λογική (Συνεργασία Έλενας με Neon, έκδοση 2012)...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου