Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Χουντόστροφος αρθρογράφος της LiFO, επιτίθεται στον Νένε της Athens Voice (Αφορμή ... το Καλοκαίρι της Αγάπης!)

Φαίνεται πως η ζέστη πειράζει τα νεύρα των χουντόστροφων ούγκα (ούγκα=άκλιτο, σημαίνει τον μυαλοφυγόδικο).
Έτσι, ζεστός και θερμαινόμενος Τρούσας, ξαναχτύπησε μέσω της LiFO, αυτή την φορά, τον Γιάννη Νένε, αρχισυντάκτη της Athens Voice. Τι τον φούντωσε;
Ο Γιάννης Νένες, έγραψε ένα καλό άρθρο,  για το Καλοκαίρι της Αγάπης, που δημοσιεύτηκε στην έντυπη και ηλεκτρονική AV. Ο Τρούσας, τον κατηγορεί πως «γράφει μπαρούφες».

Ο Φώντας Τρούσας, εδώ και καιρό, προσπαθεί να πείσει τους ασχολούμενους με τα μουσικά, πως οι δικτάτορες αγαπούσαν το ροκ, και τους ροκάδες.
Και ταράζεται πολύ, με όποιον γράφει για το αντίθετο (ένας από αυτούς και ο Νένες).
Τελευταίο του επιχείρημα, το οποίο και θέλει να τρίψει –όπως λέει- στην μούρη του Νένε, είναι ένα ΤΟΠ τραγουδιών, εποχής της δικτατορίας, όπου υπάρχουν πολλά ροκ τραγούδια, και μάλιστα ψυχεδελικής μουσικής.
Άρα- ισχυρίζεται ο γραφικός ούγκα- ιδού η απόδειξη: αφού κυκλοφορούσαν τότε στην Ελλάδα τέτοια τραγούδια, οι δικτάτορες αγαπούσαν το ροκ και τίποτα δεν ήταν απαγορευμένο.
Η συλλογιστική του, τύπου «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», μπορεί να εξηγηθεί, λόγω ζέστης: Όλοι οι χουντόστροφοι, το καλοκαίρι, κάτι παθαίνουν.

Επειδή έζησα εκείνη την εποχή, μπορώ να καταθέσω ένα άλλο ΤΟΠ, βιβλίων που αγόραζε τότε η νεολαία.
Ποια ήταν τα πιο αγορασμένα/αγαπημένα  βιβλία;

1- Λένιν – Κράτος και Επανάσταση (1971)
2- Μαρξ - Κριτική της πολιτικής οικονομίας (1971)
3- Αντόνιο Γκράμσι – Οι Διανοούμενοι (1972)
4- Μάο Τσε Τουνγκ – Φυτράκης (1972)
5- Στάλιν - Φυτράκης (1972)

Μένω στα πέντε, αν και θα μπορούσα να βάλω δεκάδες άλλα, ανάλογα.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, πως αφού τότε υπήρχαν τέτοια βιβλία, η χούντα αγαπούσε τον κομουνισμό και δεν πείραζε τους κομουνιστές;
Για να πεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είσαι κάτι περισσότερο από μυαλοφυγόδικος, θα πρέπει να είσαι δηλαδή, Τρούσας.


3 σχόλια:

  1. Ο πονηρός χουντόστροφος ποντάρει στην ιστορική άγνοια αυτών που τον διαβάζουν. Σε όσους γνωρίζουν τί γινότανε, απλώς κόβει σχόλια.
    Το ίδιο Φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κάνει και στη Lifo. Άφησα σχόλιο εκεί προχθές στο χουντόστροφο σκουπιδοάρθρο του, το δημοσίευσαν και το κατέβασαν λίγη ώρα μετά. Τους έστειλα χτες μέηλ να μάθω τον λόγο κι ακόμα να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χουντόστροφος το κάνει γαργάρα, δηλώνοντας πως δεν συζητά κοινωνικοπολιτικής φύσεως θέματα με ασόβαρους και άσχετους «μαμαμάδες». Χαχαχα...η υπόθεση βγάζει γέλιο.

      Διαγραφή
  2. Δεν ήμουν εγώ αυτός που του άφησε το σχόλιο, το οποίο ως συνεπής σταλινοαναθρεμένος απέκρυψε. Απλώς θέλει να πιστεύει ότι του την πέφτει μόνο ένας (ο ίδιος κι ο ίδιος) κι ότι δεν τον φτύνει ολόκληρη η κερκίδα.
    Πολύ απλό: γιατί δεν δημοσιεύει τα "ασόβαρα" και "άσχετα" σχόλια να τα κρίνουν αυτοί που τον διαβάζουν; Θεωρεί ότι οι αναγνώστες του δεν έχουν κρίση; Ή ότι είναι άσχετοι;
    Και τί "δόντι" έχει στη LiFO ώστε να μπορεί να λογοκρίνει και εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή