Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Διεθνής Έκθεση Αφίσας για τον Τουλούζ Λωτρέκ, στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη, το περιοδικό GR Design και η Alpha Bank παρουσιάζουν την έκθεση Το Νέο “Salon des Cent”. Διεθνής Έκθεση Αφίσας και αυθεντικές αφίσες του Toulouse-Lautrec
Η Έκθεση, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.
Η Είσοδος την ημέρα των εγκαινίων είναι δωρεάν. Για τις υπόλοιπες μέρες, το εισιτήριο είναι 3,5 -7 ευρώ.


Στην Έκθεση συμμετέχουν και σπουδαστές της Σχολής Βακαλό, η δασκάλα των οποίων, η εικαστικός Άντζι Καρατζά, μας έστειλε την ακόλουθη Πρόσκληση:

Φωτο: Έργο του Κώστα Ζυγόπουλου, εμπνευσμένο από καλλιτέχνημα του Λωτρέκ. Είναι ένα από τα πολλά, των σπουδαστών της Σχολής Βακαλό, που θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Όταν αμφισβητήσω πως τα όνειρά μου είναι συνδεδεμένα με το ακατάστατο παιχνίδι της ασυνείδητης τύχης και, μόνο όταν, οι υποψίες πως η αληθινή ζωή δεν έχει μυαλό, παρά μόνο πόδια -κι ας μην είναι μακριά σαν των μοντέλων- τότε θα είναι που θα αγαπήσω περισσότερο τη ζωή.
Κάτι που έκανε ο Τουλούζ Λωτρέκ.
Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, με πόδια κοντά, αλλά με χέρια και μυαλό που έφτασαν τόσο μακριά, όσο ακριβώς χρειαζόταν για να ταξιδέψει σε κήπους που μυρίζουν άνθη. Κι ας ήταν του κακού.

Έτσι κι αλλιώς, η πραγματική φύση παρά-βιάζεται.

Εμείς, όμως, είμαστε εδώ (και κει) ...to win, not To(u)lo(u)se!..

Η Σχολή Βακαλό, οι σπουδαστές του περσινού πρώτου έτους και εγώ σα δασκάλα τους στο πειρα(γ)ματικό σχέδιο, με χαρά σας περιμένουμε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, στην έκθεση το νέο "Salon des Saint", που παράλληλα με τις αυθεντικές αφίσες του Λωτρέκ και τις 116 αφίσες που έγιναν από διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες και γραφίστες, θα παρουσιαστεί ένα μικρό δείγμα δουλειάς των σπουδαστών με πορτραίτα του καλλιτέχνη, που φιλοτεχνήθηκαν με διαφορετικές τεχνικές, καθώς και πολλά σχέδια και σκέψεις σε sketchbooks, που προσφέρθηκαν από την Αριάδνη Περράκη - χαρτιά Περράκης.

Καλή αντάμωση!

Φιλικά,
Η Άντζι

Εγκαίνια: 25 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 28/9 - 12/11

Δείτε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου