Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Πέθανε ο Μάνσον σε ηλικία 83 ετών.

Πέθανε ο Τσαρλς Μάνσον, ο παρανοϊκός δολοφόνος που στα τέλη της δεκαετίας του 60, εμφανιζόταν σαν νέος Χριστός, και προφήτης της παγκόσμιας επανάστασης Helter Skelter. Το 1969, με LSD, και τεχνικές ελέγχου του νου, κατάφερε να μετατρέψει ομάδα αφελών χίπηδων, σε ρομπότ που υπάκουαν τυφλά τις εντολές του. Δυστυχισμένα κορίτσια, πιστεύοντάς τον σαν Άγιο, έγιναν σκλάβες του, ικανοποιώντας τις σεξουαλικές διαστροφές του. 



Αυτές, μαζί με άλλους ψυχικά πολύ μπερδεμένους, αποτέλεσαν την σατανική"Οικογένεια" του Los Angeles, που διέπραξε 35 δολοφονίες. Το πιο γνωστό έγκλημα που κατά διαταγή του εκτέλεσαν, ήταν η δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ.


Φωτο: Η ηθοποιός Σάρον Τέιτ.

Κοντά στα ξημερώματα της  9ης Αυγούστου του 1969, ο Μάνσον διέταξε ομάδα πιστών του να δολοφονήσουν την Σάρον Τέιτ. Η πανέμορφη ηθοποιός, που ήταν έγκυος οκτώ μηνών, βρισκόταν στο σπίτι της με τέσσερις φίλους. Οι απεσταλμένοι του Μάνσον, τους σκότωσαν όλους, και έγραψαν με το αίμα τους, στους τοίχους συνθήματα, όπως «Γουρούνια» και «Ηelter Skelter».
Στην Τέιτ έριξαν 19 μαχαιριές, θηλιές πέρασαν στους λαιμούς των πτωμάτων και κουκούλες, στα άψυχά τους κεφάλια.



Τρεις από τις κοπέλες της «Οικογένειας» του Μάνσον στα χέρια της αστυνομίας (1970). Και οι τρεις, χίπισσες, αναζητούσαν αγάπη, πριν γίνουν τυφλά όργανα, και ψυχρές εκτελέστριες κάτω από τις εντολές του αρχηγού τους. Από αριστερά: Leslie Van Houten, Susan Atkins and Patricia Krenwinkel. Η μεσαία, Susan Atkins (ή Sexy Sadie όπως την αποκαλούσαν στην «Οικογένεια») ήταν αυτή που έσφαξε την Σάρον Τέιτ, και έγραψε με το αίμα της ηθοποιού, την λέξη ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, στην εξώπορτα. 

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Τσαρλς Μάνσον, είχε πείσει αυτές και όλους τους άλλους που τον ακολουθούσαν, πως ήταν ο ...Χριστός! 
Οι «διδασκαλίες» του, ήταν ένα παρανοϊκό μίγμα, από τραγούδια των Beatles, γιόγκα και αποσπάσματα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ήταν φανερό πως έπασχε από σοβαρή ψυχική πάθηση, και έπρεπε να κλειστεί σε φρενοκομείο. Και όμως, υπήρξαν νέοι άνθρωποι, που τον πίστεψαν και έγιναν υποχείριά του. 

Στη δίκη, η οποία κράτησε δέκα ολόκληρους μήνες ο Μάνσον και τα ρομπότ- δολοφόνοι, καταδικάστηκαν στην ποινή του θανάτου, που μετατράπηκε όμως σε ισόβια.
Ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε στις 19 Νοε 2017, από φυσικά αίτια, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. Είχε μεταφερθεί εκεί, από τις φυλακές, όπου ήταν έγκλειστος από το 1971.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου