Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ανδρέας Θωμόπουλος : Η Ψυχεδέλεια πέθανε όταν μπήκε στην μέση το χρήμα

Ο Ανδρέας Θωμόπουλος (φωτο) στην αίθουσα διδασκαλίας του ΣΧΟΛΕΙΟΥ, μίλησε χθες (11 Νοε 2017) για τα χρόνια της Ψυχεδέλειας, όπως τα έζησε στο Λονδίνο. Χρόνια εκρηκτικής φαντασίας και ομορφιάς που γέννησαν το Swinging London. Ο ίδιος, τότε μέλος χίπικου κοινοβίου, έγραψε τους δύο ψυχεδελικούς δίσκους του, «Τα Τραγούδια του Δρόμου» και «Born Out of the Tears of the Sun» (1971).


Ο Ανδρέας Θωμόπουλος, είπε πως στην αρχή οι πάντες ήταν μαζί, και το ενδιαφέρον βρισκόταν στο δημιούργημα και όχι στην εμπορική εκμετάλλευση του δημιουργήματος. Υπήρχε ανιδιοτέλεια.
«Η Ψυχεδέλεια πέθανε όταν μπήκε στη μέση το χρήμα» κατέληξε ο Θωμόπουλος.
Συμφωνώ με μία διευκρίνηση, την οποία ενστερνίζεται και ο Ανδρέας: Δεν είναι το χρήμα το αντικείμενο του κακού, αλλά η σχέση σου με αυτό, ο τρόπος που το διαχειρίζεσαι. Εκείνο που φταίει ουσιαστικά είναι η απληστία. Και να καταργηθεί το χρήμα, οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να διαχωρίζονται όσο θα υπάρχει μέσα τους η απληστία.

Ο εικαστικός Δημήτρης Κριτσωτάκης (φωτο), ο οποίος συμμετέχει στο Today is Life, σχολιάζει με έργο του, ακριβώς αυτό:
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ? ΑΝΟΙΚΤΙΡΜΟΝΕΣ επιγράφει σε ένα χαρτί, συνεχίζει με ανάποδη γραφή ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΚΤΙΡΜΟΝΕΣ? και καταλήγει ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ? ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΟΙΚΤΙΡΜΟΝΕΣ?

1 σχόλιο: