Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η πανκοπανηγυροψυχεδέλεια των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC δεν είναι ψυχεδέλεια, ούτε πανκ

Τρεις δραστήριοι τύποι από την Ορεστιάδα, σκέφτηκαν να σχηματίσουν συγκρότημα παίζοντας παραδοσιακά Θρακιώτικα, σε γάμους και πανηγύρια στην αρχή, και ύστερα από την επιτυχία που γνώρισαν, σε φεστιβάλ και γκραν ροκ σκηνές της Αθήνας.
Πρόκειται για τους Γιώργο Σταυρίδη, Χαρακοπίδη Βαϊτση και Πάνο Γκίνη.

Ως μουσικοί-ερμηνευτές, είναι πολύ καλοί, αλλά με το πανκ και την ψυχεδέλεια, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και κάμποσοι αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, δεν έχουν καμία σχέση.
Το ότι έβαλαν ηλεκτρική κιθάρα σε παραδοσιακά μας τραγούδια, δεν είναι ψυχεδέλεια. Και βέβαια ούτε πανκ. Δεν αρκεί μια κιθάρα ηλεκτρική, έστω και αν παίξεις και κάτι από Βανδαλούπ. Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία, πρέπει να έχεις και δική σου άποψη-δημιουργία. Ώστε, από τον τριπλό όρο με τον οποίο περιγράφουν την μουσική τους, πανκοπανηγυροψυχεδέλεια, κρατάμε –προς το παρόν- μόνο το πανηγύρι.



Ως διασκεδαστές είναι εξαίρετοι, και δημιουργούν εκπληκτικό κέφι. Όμως με μόνο διασκευές δεν ονομάζεσαι καλλιτέχνης. Κάποιοι τους σύγκριναν με τους VIC. Λάθος. Οι VIC, εκτός από παραδοσιακά, μας έχουν δώσει και εκπληκτικά δικά τους τραγούδια. Έτσι, αν θέλουν και οι  ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, να μετρηθούν με ίσους όρους αισθητικής, τους περιμένουμε να μας παρουσιάσουν και κάτι δικό τους. Αλλιώς, θα διαγράψουν μια πορεία ως νεοπανηγυριώτες, και μετά πάπαλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου