Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ο Χρήστος Λεοντής, νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ

Ο Χρήστος Λεοντής (φωτο), ένας από τους καλύτερους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες, μπαίνει στην θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, που είχε μείνει κενή, μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή.
Πολυγραφότατος, με 16 σημαντικά έργα (άλμπουμ) στην  δισκογραφία, 28 εργασίες για Αρχαίο Δράμα, και μουσικές σε 24 ταινίες συν 3 σήριαλ, και πολλές συνθέσεις (περισσότερες από 100) σε θεατρικά έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενέκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για το διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ.

Φωτο: Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Ρίτσος ‎– Καπνισμένο Τσουκάλι, 1975.

Στην ψηφοφορία, όλα τα κόμματα επισήμαναν τη μεγάλη καλλιτεχνική διαδρομή του Χρήστου Λεοντή.
Ο συνθέτης, υποσχέθηκε πως θα εργαστεί ώστε τα προγράμματα της ΕΡΤ να προσανατολιστούν στον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Τέχνη. Υποσχέθηκε ακόμη, να ενθαρρύνει το δυναμικό της ΕΡΤ ώστε να αναπτύξει τις δημιουργικές του δυνάμεις.

Αντιδράσεις υπήρξαν για την Κατερίνα Τσατσαρώνη λόγω της επαγγελματικής της σχέσης με τους ΑΝΕΛ, αφού είναι μετακλητή υπάλληλος στους ΑΝΕΛ στη Βουλή και υπεύθυνη επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για κομματική τοποθέτηση.

Απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε ο Νίκος Παππάς αναφέροντας:

«Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγό ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει».

Ο Νίκος Παππάς, είπε ακόμη, ότι, η Κατερίνα Τσατσαρώνη εργάστηκε και στην εταιρεία μετρήσεων AGB, γνωρίζει πώς λειτουργούν αυτές οι εταιρείες και συνεπώς θα μπορεί να υπερασπιστεί με άρτιο τρόπο τα συμφέροντα της ΕΡΤ.

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της» είπε, από την πλευρά της, η Κατερίνα Τσατσαρώνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου