Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση της Νοοσφαιρικής Κοινότητας, στο Πάρκο Ελευθερίας (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016)

Η Νοοσφαιρική Κοινότητα
The Making of Brotherhood/Sisterhood and Tantra Rising
.

Με τον Μιχάλη Φιλίνη και τον Άγγελο Πλέσσα.
Τετάρτη 23 Νοε 2016,
7-9 μ.μ., Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας.
Στο πλαίσιο των Δημόσιων Δράσεων της Documenta 14

Δελτίο Τύπου

Η συνάντηση της Νοοσφαιρικής Κοινότητας, αυτή την Τετάρτη στο Πάρκο Ελευθερίας, έχει τον τίτλο The Making of Brotherhood/Sisterhood and Tantra Rising. Κατά τη διάρκειά της, ο καλλιτέχνης Άγγελος Πλέσσας παρουσιάζει την τελευταία εκδοχή του Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood, ενός πρότζεκτ που επιμελείται ο καλλιτέχνης και το οποίο φιλοξενεί διαφορετικούς καλεσμένους κάθε χρόνο. Τον Οκτώβριο του 2016 έλαβε χώρα στην ιστορική τοποθεσία Sigiriya στη Σρι Λάνκα. Για το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον Μιχάλη Φιλίνη να διδάξει το νοοσφαιρικό ταντρικό μασάζ. Περιλαμβάνονται ποικίλες τεχνικές με στοιχεία από γιόγκα, βιοενεργητική και ήπια σεξουαλική θεραπεία.


Η Νοοσφαιρική Κοινότητα είναι ένας δημόσιος χώρος που δημιούργησε ο Άγγελος Πλέσσας με στόχο τη στοχαστική ανάπαυλα. Ένας βωμός αποτοξίνωσης από τον ψηφιακό πολιτισμό ή μια θεραπευτική συνεδρία, ένας χώρος εξερεύνησης νου και σώματος, ένα κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο ιδέες και σωματίδια, και τέλος μια απόπειρα ελεύθερης περιπλάνησης στον χώρο και τον χρόνο. Η Κοινότητα φωτίζει πτυχές της πνευματικότητας, της πολιτισμικής ετερογένειας, της κοσμικής ζωής και της υπαίθριας εκπαίδευσης. Η Νοοσφαιρική Κοινότητα αποτελεί στάδιο προετοιμασίας για την ανάπτυξη του Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να έχουν μαζί τους, ένα στρώμα yoga.


Ο Μιχάλης Φιλίνης είναι εκπαιδευτής yoga και δάσκαλος του διαλογισμού. 
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Άγγελος Πλέσσας είναι καλλιτέχνης. Το έργο του επικεντρώνεται στη δικτύωση της ψηφιακής μας ζωής και της ζωής μας εκτός δικτύου, με τρόπους που να μας κάνουν να κατανοήσουμε τις δύο καταστάσεις. Οι δραστηριότητες του Πλέσσα περιλαμβάνουν περφόρμανς και artist residencies, ιδιωτικές εκδόσεις και διαδραστικές ιστοσελίδες, γλυπτική και live-streaming εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου