Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα Αντίο στον Μπάμπη Μουτσάτσο

Πέθανε ο Μπάμπης Μουτσάτσος (φωτο), ένας ροκ μάγκας, που έγινε ακόμη εν ζωή, θρύλος.
Από τους πρώτους ροκ εν ρολίστες της εποχής, χόρευε το 1956 με την Έλενα Ναθαναήλ στο Top Hat, πρώτο ροκ κλαμπ της Αθήνας.
Πρωτοδιδάξας την τέχνη του γιαουρτώματος, έδρασε ως νεαρός τεντυμπόης, γινόμενος έμπνευση ως και αυτού του Πιτ Κουτρουμπούση, όταν συνέγραφε το σχετικό πόνημα «Εν αγκαλιά ντε Κρισγιαούρτι».

Δυνατός πολίστας του Ολυμπιακού, δούλεψε σκληρά, πουλώντας χλωρίνες, για να μαζέψει λεφτά και να ανοίξει το κλαμπ Εσπεράντο, στην αρχή Πατησίων, το 1959.
Το 1960, άνοιξε την Κουίντα, μυθικό ροκ υπόγειο, στην Φωκίωνος Νέγρη 82.
Εκεί εύρισκαν φιλόξενη στέγη νεαροί ρόκερς, όπως η δεκατετράχρονη τότε Ματούλα, την οποία κυνηγούσε ο αυστηρών ηθών στρατηγός πατέρας της, αλλά δεν την εύρισκε ούτε στο κλαμπ, γιατί αυτή κρυβόταν στα βαρέλια.
Εκεί σύχναζαν και πολλοί ηθοποιοί, και άλλοι του καλού κόσμου, ακόμη και αυτός ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, έχοντας κάποια σύνδεση με την παρεπιδημούσα στο ίδιο κλαμπ, Αλίκη Βουγιουκλάκη.



Ο Μπάμπης Μουτσάτσος, ήταν ο ιδιοκτήτης και καλοκαιρινής Κουίντας, στην Γλυφάδα, αλλά και άλλου ανάλογου ροκ κλαμπ, στην Ύδρα.
Όλα αυτά, μέχρι το 1967, οπότε και φεύγει για το Παρίσι, ανοίγοντας και εκεί ζόρικα μαγαζιά, με το όνομα Ζορμπάς.

Έζησε μια ζωή, γεμάτη από περιπέτειες, και γυναίκες. Γόης, παντρεύτηκε τέσσερις φορές, και τις τέσσερις χώρισε. Ανάμεσα στις κατακτήσεις του, και η διάσημη τότε στριπτιζέζ Ρίτα Κάντιλακ, που έγινε και η δεύτερη σύζυγός του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου